Om

Hvis jeg kendte alle svarene – vil jeg stoppe med at stille spørgsmålene!

Lecturer betyder foredragsholder
Jeg hedder Anders Hüttel. Jeg er en dygtig og erfaren foredragholder med speciale i historiske foredrag. Jeg krydret mine foredrag med fotos, musik og lydeffekter – men også performance når det giver mening.

Sådan er jeg!
Jeg er formet ud af et virke, i den frie efterskoleverden.
Ofte bliver jeg betegnet som en passioneret, vidende og en dramatisk person.
5 år i forsvaret – dengang berlinmuren var virkelig og russerne var udstationeret i Østtyskland.
Jeg har klatret i træer, spillet teater, kastet håndgranater og nørder i alt som jeg mener er vigtig.
Musik, sang og kor er også et blandt mine métierer.

Gennem mange år som underviser, ledede jeg::
Foredrag
Morgensamlinger med korte og længere oplæg
Større og mindre teater-opsætninger
Shows og musicals med op mod 250 medvirkende

Jeg har altid set en rød tråd i formålet med “at skabe hele mennesker” i folkeskolen.
Det er en medvirkende årsag til at børn undervises i en meget bred vifte af skolefag.

Den skole jeg arbejdede på, skabte nogle fantastiske rammer for at skabe en god undervisning. Vi blev alle sammen meget stærke i vores individuelle fagområder fordi vi havde en vid ramme for selvstudie. Jeg underviste i matematik på højt niveau og blev senere skolens primære geografilærer. Fra 2009 førte jeg mit første hold op til afgangsprøve i HISTORIE.

Jeg har tidlige lavet foredrag om: KBH, DDR-tiden, Civil Rights Movements, Heavy rock, Jugoslavien i 90érne, RAF i Tyskland, Den kolde krig i Afrika, Israel-konflikten, Romaer i Europa, Internettets- Hackingens- og Computerens historie, Ekstrem sport, Politiske ideologier, Kommunalvalg, Danskere i krig, FN ift. menneskeret; konflikter, kvinder, seksualitet, æresdrab…. – og mange flere.

Jeg blev tilknyttet et kursus som hedder tankestrøm, kort før corona-nedlukningen. Der mødte jeg over Zoom, 12 fantastiske personligheder som også står i et vadested/limbo i deres liv. Disse mennesker i min gruppe, er monster erfarne, kloge, talentfulde, smukke livs stykker som alle vil ud over rampen realisere sig. Så de er en medvirkende årsag til at LECTURER er blevet en realitet.

Mit logo er et udsnit af min bogreol. Det viser nogle titler som jeg har udforsket af flere omgange.

Flere af mine bøger er købt i udlandet via skolerejser til Berlin og New York. Jeg har besøg utallige tyske kz-lejre, eutanasi-centre, mindesmærker og et stasi-fængsel.

Logo’et viser også en enkel titel som har været et personligt omdrejningspunkt siden et højskoleophold tilbage i 1992. Denne bog har dannet dele af min snørklede person. Den handler er de mørke sider i naturen og de destruktive kræfter i mennesket, set i et psykologisk men også naturhistorisk lys.

Lidt fjern fortid
Som barn sang jeg i kirkekor, gik til roning og medvirkede som barneskuespiller på Aalborg teater.
Jeg kom på tvind-efterskole i 83´. Via Tvind; blev jeg inviteret ind i private hjem i Liverpool, Paris, Baskerlandet og i Algeriet. Jeg oplevede store dele af Europa men også Nordafrika og Tyrkiet og dette satte nogle store aftryk i min personlighed og formede det alsidige menneske som jeg er.

Venlig hilsen – og glæd jer til at møde mig!
Anders Hüttel